Street Food Fuengirola, un festival gastronòmic en camions de menjar.

Qui sap si per la necessitat d’estar a tot arreu, si per la velocitat amb la que avui es mou el globus terrestre o simplement es tracta de l’evolució natural d’un restaurant estàtic, el cas és que la cultura de carrer gourmet està de moda.

I el proper cap de setmana, del 20 al 23 d’agost, tindrà la seva expressió en el Street Food Fuengirola, el primer Food Truck Garatge Meeting d’aquestes característiques a Andalusia. El singular festival culinari tindrà acollida al Castell de Sohail de Fuengirola i comptarà aproximadament amb una quinzena de propostes gastronòmiques, la major part d’hostalers locals. Un dels distintius de l’esdeveniment és que els camions participants són antics, pintats i remodelats de restaurants que s’han llançat al carrer o de futurs establiments que aprofiten per promocionar-se.

Street Food Fuengirola

Street Food Fuengirola

Tres són les característiques principals del festival: gastronomia de qualitat, música en directe d’un DJ i diversos grups relacionats amb la música retro, i l’exposició de cotxes americans antics. A més, un espai lúdic infantil serà habilitat amb tallers de pintacares, contacontes, i gaudir de contínues performances d’acròbates, malabaristes, mags i mims.

Amb aquesta sèrie d’esdeveniments que s’estan estenent al llarg i ample del país, el 2015 va sorgir Street Trucks amb unes instal·lacions de més de 5.000 m2 a Leganés (Madrid) i més de 80 vehicles en propietat adaptats per al desenvolupament de l’activitat de Street-Food. La major opció europea per al lloguer de vehicles d’aquestes característiques amb fins professionals.

Retrocedint un segle en el temps, els orígens d’aquest fenomen es remunten a 1866, quan un ramader de Texas proveït d’un robust carro vell de l’exèrcit d’Estats Units amb prestatgeries i calaixos en el seu interioir, i proveït amb estris de cuina, aliments i subministraments mèdics es va disposar a la venda ambulant. El menjar consistia en fesols secs, cafè, farina de blat de moro, bacó embolicat en tela greixosa, carn de porc o vedella, seca o fumada, i altres productes alimentaris fàcils de conservar. El carro també estava equipat amb un canó d’aigua i un cabestrell per encendre la fusta i cuinar aliments.

Els food trucks, o camions d’aliments d’avui en dia no són només camions ordinaris de venda ambulant de menjar ràpid. El camió de menjar ha anat transcendint àmpliament la seva classificació i ara es tracta d’un lloc respectable per als aspirants a xefs que vulguin llançar la seva carrera. Normalment, aquests camions executen una gamma de cuina ètnica i de fusió. Sovint se centra en plats limitats però creatius ia preus raonables que ofereixen als clients l’oportunitat d’experimentar el menjar que d’una altra manera. Mentre que un camió pot especialitzar-se en hamburgueses extravagants, un altre pot servir només rotllos de llagosta.

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics