Com tallar correctament una espatlla

Avui, t’ensenyem a llescar de forma correcta una espatlla, sí, perquè has de saber que les característiques morfològiques de l’espatlla i el pernil són diferents, i pot ser que la tasca resulti encara més complicada. Encara no és impossible, amb unes breus indicacions ja disposaràs dels bàsic per començar.

com tallar espatlla correctament
com tallar espatlla correctament

Per si no ho saps, l’espatlla és el nom que rep la pota davantera del porc mentre que anomenem pernil a la posterior. Si comparem en nosaltres mateixos, un braç i una cama, podrem apreciar que la col·locació dels nostres ossos serà diferent. Quan parlem de pernil i espatlla la comparació és la mateixa, per tant, la manera en què començarem a realitzar el tall serà, també, diferent.

La nostra recomanació és que comencis a realitzar el tall per la zona de la babilla, és a dir, col·locant l’espatlla amb la peülla mirant cap avall. També hauràs de comptar amb una punta (que usessis per netejar el greix sobrant i les escorces), i com no, amb un ganivet de pernil.

Quan disposis de tots els materials, no esperis més! Fes una marca sobre l’os i comença a tallar les primeres talls (que seran de greix), fins que arribis a la part magra. A partir d’aquí, comença a tallar talls d’una longitud de 5 cm més o menys, i sempre en direcció des de la peülla fins a l’exterior.

Tingues molta precaució a l’hora de fer servir el ganivet perniler, perquè puguis fer un tall perfecte, aquest haurà d’estar molt afilat, i, per tant, pot suposar un perill per a tu.

Quan tinguis un nombre elevat de talls, emplata. Pots fer-ho com et sembli, les possibilitats són infinites. El nostre suggeriment és la tradicional, amb els talls planes al plat formant una figura circular, des de fora del plat cap a dins.

Com a recomanació, t’aconsellem guardar els trossos més grans de greix i escorça retirada en el començament, perquè et serviran per ajudar en la conservació de la zona que has començat.

Quan hagis acabat la babilla en la seva totalitat, podràs donar-li la volta a la teua espatlla per continuar amb la part de la maça i el jarret. Enhorabona! Això vol dir que ja has gaudit de la meitat de la teva espatlla, i segur, que ha estat del teu grat.

Sembla fàcil, no? Només queda posar-se mans a l’obra.

Esperem haver-te ajudat a conèixer com es realitza el tall d’una espatlla.

Ens veiem en el proper post!

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics