El porc ibèric només s’alimenta de glans?

Aquest pernil, és de gla. Segur que has escoltat això alguna vegada … Però, vol dir això, que el porc de el qual s’ha extret aquesta pota de pernil, s’ha alimentat únicament i exclusivament de glans? Avui t’ho expliquem!

Si ets dels que creuen que, efectivament, si, els pernils de gla, provenen de porcs alimentats exclusivament de gla aquestes en un error. I és que, això seria materialment impossible, ja que a l’igual que altres fruits, el gla que podem trobar en arbres de diverses espècies, tenen un cicle de creixement i maduració propi. Aquest sol començar a la primavera i allargar-se fins a la tardor. I és quan comença a caure, quan ha de ser consumida per aquests animals, per això es farà coincidir l’època de pastures en aquesta data, en la denominada Montanera.

porc iberic alimenta glans

Aquest període ira des d’octubre fins al gener, aproximadament. Hem de saber que aquesta és la fase final de cria i engreix del porc ibèric, és a dir, per quan ha arribat fins aquí, l’animal ja ha estat alimentat, a base de pinsos naturals, i fins i tot durant aquest període, a més de complementar la seva alimentació en la devesa, trobant una àmplia diversitat d’herbes aromàtiques i pastures naturals, que li proporcionaran aquest sabor tan característic.

Per tant, ja ho saps, els pernils de gla no provenen de porcs alimentats exclusivament de gla, però que incloguin gla a l’etiqueta, sens dubte, és un distintiu determinant que ens determinarà la qualitat de l’pernil.

T’esperem al proper post!

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics