Es sá el consum de pernil ibèric?

Pot ser que encara no tinguis clar, quant hi ha de cert en les afirmacions que asseguren que el Pernil Ibèric és un producte saludable. Per això avui, et donem algunes dades per acabar amb aquests dubtes, i que puguis gaudir d’aquest aliment sense sentir-te culpable. Comencem !.

saludable consumir pernil ibèric
saludable consumir pernil ibèric

El Pernil Ibèric és una font de greixos animals. No t’has de preocupar: estem davant greixos animals bones. I és que, el porc ibèric o més aviat els seus greixos, tenen més de l’55% d’àcid oleic (monoinsaturat). Què vol dir això? Que has d’estar tranquil, perquè aquests greixos, segons s’ha pogut demostrar a través de diferents estudis científics, produeixen un efecte beneficiós sobre el colesterol en sang, augmentant el beneficiós (HDL) i reduint el perjudicial (LDL). Estem davant d’un aliment cardiosaludable, només superat en propietats pel nostre oli d’oliva verge.

Proporciona vitamines. Si. Entre elles: B1, B6, B12 i àcid fòlic, (beneficioses per al sistema nerviós i el bon funcionament de cervell). També té un alt contingut en vitamina E, (el qual és un poderós antioxidant), i, a més, conté minerals com el coure, (essencial per als ossos i cartílags), o calci, ferro, zinc, magnesi, fòsfor i seleni, involucrats en la lluita contra l’envelliment.

És un excel·lent substitut de la carn vermella, quant a aportacions proteics es refereix. 100 grams de Pernil contenen 43 g de proteïnes més o menys, i aporten menys de 250 kcal.

¿I doncs? No hi ha res negatiu pel que fa a consum del pernil ibèric es refereix? Si n’hi ha, trobem el seu tendó d’Aquil·les, a la sal. L’OMS recomana consumir com a màxim 5 grams de sal a el dia per reduir el risc de patir malalties cardiovasculars. I el pernil, té sal, de fet, és un element de el qual no es pot prescindir durant la seva elaboració, i més actua com a potenciador de sabor. La clau, per tant, com sempre, està en la moderació o l’equilibri.

Així i tot, has de tenir en compte, que parlem dels mateixos nivells de sal que poden tenir el formatge Roquefort o les olives, per exemple, i, tot i així, seguiria sent menys salat que el Pernil Serrano (5%), el de Baiona (5.5%) o el de Parma (5,7%).

Esperem, com sempre, haver ajudat a resoldre els teus dubtes. Ja saps que, si tens alguna consulta sobre el món ibèric, pots contactar-nos … Estarem gaudint d’una bona i saludable tapa de pernil ibèric.

Fins el proper post!

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics