Formatge Ahuyentalobos: el formatge més macarra de la Vall de Roncal

El formatge Ahuyentalobos és un formatge elaborat amb llet crua d’ovella madurada, procedent de la zona de la Vall de Roncal, situat a la província de Navarra. Aquest formatge ha adquirit una gran popularitat en aquestes últimes setmanes pels anuncis que podem veure tant en televisió durant l’horari de major audiència, com en xarxes socials fent importants patrocinis.

formatge ahuyentalobos formatge llet ovella crua vall roncal
formatge ahuyentalobos formatge llet ovella crua vall roncal

La història del formatge Ahuyentalobos

La història del formatge Ahuyentalobos té origen en els contes i rondalles de llops i ovelles que ens han explicat a tots de petits. En aquests contes, els llops eren els qui enganyaven les ovelles i acabaven per menjar-se-. No obstant això, la història que ens proposa el formatge Ahuyentalobos és força diferent.

Segons la història que ens expliquen, les ovelles adopten un paper més macarra i atrevit. Amb aquest formatge, es pretén canviar la història. L’ovella ahuyentalobos és la més valenta de la muntanya. Té un caràcter fort a què els llops tenen por. A les muntanyes en què ella està, els llops no udolen, sinó que ploren arrossegant-se pel terra. Per tot això, es diu que aquest és un formatge fort i amb caràcter.

Què te el formatge ahuyentalobos tan especial?

El formatge ahuyentalobos és un formatge molt especial i amb molta personalitat. Aquest formatge procedent de la Vall de Roncal està elaborat amb llet d’ovella «rasa» i «latxa». Tal com succeeix en els formatges procedents de la vall de roncal, no té forats, tot i que té uns petits orificis que són molt característics en els formatges procedents d’aquesta zona.

Pel que fa a propietats del formatge, el que és important nomenar el primer lloc és el llarg temps de maduració, que és de 8 mesos. El percentatge de greix és inferior a què tenen els formatges procedents d’aquesta zona, que en aquest cas és del 38%.

El formatge Ahuyentalobos és un formatge únic pel seu sabor, maduració i el tipus de llet que s’ha utilitzat. Un cop ho provis, t’encantará. Aquí et deixem la cunya de formatge Ahuyentalobos de llet crua d’ovella. Fins la propera!

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics