I a tu, què t’agrada més ? el pernil o la espatlla?

Potser és una pregunta que no t’hagis fet abans, però hauries de saber que, encara que les dues procedeixen de les potes dels porcs, hi ha certes característiques que les diferencien, i avui, te les expliquem.

diferencia pernil espatlla
  • Per començar, espatlla, és com comunament anomenem a les potes davanteres del porc. Són més primes i menys carnoses que les potes del darrere o pernils. Mentre que un pernil pot arribar als 70-90 cm d’alçada, l’espatlla, poques vegades passarà dels 75 cm.
  • Una altra diferència la trobem en el pes aproximat. Per a una espatlla, serà de 4 a 6 quilos, mentre que, si parlem d’un pernil, podem aventurar-nos a dir que el pes habitual oscil·larà entre els 6 i els 9 quilos.
  • A causa de la configuració de l’espatlla, la seva proporció entre greix i os serà d’un 60%, i a causa de la forma dels seus ossos, sempre serà més difícil de tallar que una pota de pernil.
  • Pel que fa al gust. L’espatlla, tendeix sempre a tenir un sabor més intens, per estar més a prop de l’os i posseir més greix. En canvi, el pernil sempre comptarà amb matisos molt més variats.
  • Acabarem assenyalant una altra diferència: el temps de curació. L’espatlla al tenir més os, comptarà amb un temps de curació menor que el del pernil, per això sempre tindrà un preu més econòmic. Mentre que per curar una espatlla calen de 12 a 36 mesos, per curar una pota de pernil, els temps podran oscil·lar entre els 15 i els 48 mesos.

I ara què saps les diferències, ¿no saps quin comprar?

Bé, no és complicat. A l’hora d’ajudar-te a escollir entre pernil o espatlla, has proporcionar al teu proveïdor la següent informació: persones que aneu a consumir i temps en el que aneu a fer-ho. Si aquestes en el lloc adequat, t’aconsellaran correctament sobre una o altra opció.

Triïs el que triïs, esperem que el gaudeixis.

Fins el proper post!

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics