La gastronomia a Barcelona: cuina amb identitat

 

Barcelona amaga una rica i variada oferta de restaurants per a tots els gustos i colors. La localització geogràfica de la província combina muntanya i costa, beneficiant als seus plats d’una gran varietat d’ingredients procedents del mar i de l’interior, sense deixar enrere la cultura mediterrània. A més, de la capital catalana procedeixen cuiners com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda o Sergi Arola, un dels més guardonats mundialment.

Escudella i canrn d olla

Font: www.gastroteca.cat

Amb els nous temps, la cuina barcelonina ha anat evolucionant i els locals de la ciutat ofereixen menús procedents d’arreu del món, reflex de la manera d’entendre la vida dels barcelonins. Per a qualsevol amant culinari, Barcelona és el bressol de l’edèn.

No obstant això, si el que vols és gaudir del gust de la tradició, entre els més típics es troben l’escudella i carn d’olla, potatge amb verdures, arròs, fideus i patates, servit com sopa; l’empedrat, un altre dels imprescindibles consistent en una amanida de bacallà amb mongetes blanques.

Entre les carns, triomfa el porc i com a estrella la botifarra servida en un plat amb mongetes blanques, botifarra amb mongetes. La «zarzuela» es troba entre les especialitats de peix, i pot ser de mer, rap, llagostins o gambes, calamars i musclos. Una altra recepta molt típica és el suquet de peix, bacallà condimentat en recipient de llauna. La crema catalana, els panellets o la coca de Sant Joan, formen part de les seves postres.

 

Vols saber on pots trobar aquests plats a Barcelona?

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics