Quants tipus de Pernil Serrà hi ha?

El món ibèric s’ha omplert de certificacions … i no ens queixem per això! Des del nostre punt de vista són tot un benefici, perquè permeten al consumidor reconèixer i diferenciar els distints mètodes d’elaboració. Però, reconeixem que, si no estàs molt posat en el tema, poden donar lloc a confusió. Per això, avui us ajudem a distingir aquests dos tipus de Pernil Serrano. Així no et donaran gat per llebre, i podràs estar segur el producte que compres.

tipus pernil serra hi ha

Recorda que estem parlant de Pernil Serrà, que són aquells que procedeixen de porcs blancs, fàcilment recognoscibles per tenir la peülla blanca. (El porc ibèric la té negra).

El procés d’elaboració és molt semblant per als Pernils Serrans Reserva i els de Celler, i en general, per a tots els pernils. I la diferència llavors? La diferència, sol estar en l’alimentació i els temps de curació, en aquest cas concret, el distintiu és la curació.

En els Pernils Celler, la curació ascendirà als 9 mesos, mentre que, per als Pernils Reserva, la curació serà de 12 mesos. En el cas de les espatlles de serrà, els temps aniran compresos entre els 5 i els 7 mesos. (A més, has de saber que hi ha una altra variant coneguda com a Gran Reserva el període de curació ha de durar al menys 15 mesos).

És important que et fixis en aquest detall, perquè així evitaràs que et venguin 1 Pernil Serrà de Celler a preu de reserva. I perquè pensem que, és just que sàpigues que qualitat tindrà la peça que estàs comprant, (sense desmerèixer cap).

Esperem haver ajudat a aclarir el dubte, i com sempre, ens veiem al proper post!

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics