¿Que faig amb la cansalada de la meva pernil ibèric?

Avui, et parlem de la cansalada del pernil ibèric. Com ja saps, quan comences a tallar una pota de pernil, és més que recomanable conservar aquesta part per així, conservar la peça durant el temps que la vagis a consumir. Com si d’un embolcall natural es tractés.


Però, sabies que, aquesta no és l’única funció que pots donar-li al greix? Resulta que hi ha una gran varietat de receptes en què la cansalada és un ingredient fonamental. Això sí, només aquell que està a prop de la part magra. Mai facis servir la part groguenca, perquè l’únic que aconseguiràs és dotar als teus plats d’un sabor agre. Comencem!

com utilitzar greix pernil iberic
com utilitzar greix pernil iberic
  • Quan facis una Puré de patates o de verdures, prova a fer servir el greix fos en lloc de mantega. Igualment, pots usar aquest oli per fer «crostons» (pa fregit), que pots incloure en altres plats, com amanides o consomés.
  • Fes-lo servir com a substitut del greix a favades, guisats de cigrons o de patates i carns, o, per exemple, en un saltat de verdures. És a dir, pots usar-lo en molts plats en el que s’inclogui bacó o el greix, a mode d’ingredient alternatiu.
  • Prova a «pintar» amb el greix del pernil ibèric fos, un filet de porc fet a la planxa o la pasta de full d’una empanada de carn, li donaràs un toc sublim.
  • Crea olis aromatitzats, que podràs fer servir de forma exquisida per a les torrades, per començar el matí amb categoria.


Per a això, només has de fusionar el greix de pernil ibèric (uns 500 gr més o menys), 100 gr d’aigua i 300 gr d’oli d’oliva. I si, a més, vols afegir més sabor, no t’oblidis de posar una branqueta de romaní o qualsevol herba aromàtica que t’agradi, dins el pot on ho vagis a conservar.

Per finalitzar, et deixem un exemple, una recepta concreta en què es mostra que la cansalada és un ingredient més.

Cansalada ibèrica amb alls tendres

Ingredients

  • Cansalada ibèrica
  • 7 alls tendres
  • Sal


Passos

Tallar els alls tendres en juliana (de forma longitudinal) i daura’ls en una paella en la que hauràs fos prèviament la cansalada …. I, ja està! És fàcil, simple i més, està deliciosa.

Per acabar amb la presentació, si vols, pots afegir alguna tall de cansalada (molt fina) a manera de cobertura sobre els alls tendres.

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics