Va arribar l’època de la verema

La collita del raïm, més coneguda com la verema, s’ha anticipat aquest any gràcies a un estiu calent i altres factors del clima. En general, aquest any la recol·lecta s’ha avançat uns deu dies. En altres àrees com la DO Vins de Madrid, ja han acabat la seva collita.

 

El moment en què es realitza la verema és essencial ja que el raïm ha d’estar en una condició inigualable o gairebé perfecta, en què hi ha d’haver un equilibri entre la relació percentual dels sucres i àcids, ja que aquests han d’assolir els nivells òptims per a aquelles raïms destinats per a taula.Verema, raïm negre

Si de raïm destinat a la producció de vi és del que parlem, depèn de les condicions climatològiques del lloc, ja que són diversos els factors que influeixen en decidir quan és realment el millor moment per recollir la collita. Dependran sempre de la zona producció; tipus de raïm, ja que no és el mateix una collita de raïm blanc o raïm negre (la primera madurés abans que la segund); i el tipus de vi: és completament diferent les condicions que ha de tenir un raïm per a un vi de tipus general a la forma en què ha de ser recol·lectada i, tractada per a l’elaboració d’un tipus de vi mes fi, varien les quantitats de sucres, les substàncies àcida, etc.

La verema pot ser de tipus manual o mecànic. La manual és el tipus de collita més complicada, ja que és la utilitzada per a la realització de vins fins i escumosos d’alta qualitat, per la qual cosa, la recol·lecta és molt més complexa i s’ha de fer amb més preocupació, per a l’elecció de les millors raïm. La mecànica és menys costosa que la manual, i al que els alts costos de la manual i la manca de personal plenament qualificat han fet que sigui la més implementada per als vins menys refinats.

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics