Qualitats saludables del pernil ibèric «pata negra»

El pernil ibèric  és ric en proteïnes, fòsfor, calci i negraest també conté ferro i vitamines B1 i B2. Els porcs alimentats amb glans tenen una major proporció de greixos insaturats que redueixen el colesterol i contrarestar els efectes de les malalties cardiovasculars, millorant així el sistema circulatori.

jambon iberique espagnol pata negra
Pernil ibèric pata negra Gla

 

 

 

El pernil ibèric, inclosa el greix i el envetat del greix adjacent a acompanyar a la banda, té un valor energètic de 291 kcal/100 g d’ibèric. El perfil d’àcids grassos, rica en àcids grassos monoinsaturats, com l’àcid oleic és molt adequat per a les recomanacions dietètiques més recents consideren un greix saludable.
El respecte del contingut de colesterol, la taxa (30-40 mg/100 g) és fins i tot menor que el de les carns magres com el pollastre o el gall dindi. El pernil ibèric es caracteritza també pel seu contingut de vitamines B1, àcid B6, B12 i àcid fòlic, molt beneficioses per al sistema nerviós i la vitamina E, que actua com un antioxidant.
Aquest és un producte ric en minerals com ara ferro, fòsfor, potassi, magnesi i zinc.
Finalment, té un alt contingut de proteïnes d’alta qualitat i digestibilitat causa de la proteòlisi que es produeix durant la maduració d’aquest producte. Recents estudis de la Fundació Pernil Serrà (2006) assenyalen que, a més, és un producte baix en calories que no engreixa i és recomanat per a qualsevol programa de pèrdua de poids.De la mateixa manera, els elements traça (principalment Fe i Zn) per proporcionar efectes molt beneficiosos, entre altres, nens, esportistes, persones amb anèmia i com anti-estrès.

 

La diète mediterrané saludable

Dieta mediterranea saludable

D’acord amb les recomanacions dietètiques actuals, i no un consum excessiu d’energia o l’augment del risc de malaltia cardiovascular, però els estudis com el realitzat pel professor John F. Macías, de la Universitat de Salamanca, mostren que el consum diari a un ritme moderat, va reduir significativament la pressió arterial.

Author: perniliberic

Share This Post On
Real Time Analytics