Recepta: Migas de pastor amb xoriço

Ingredients:

1 kg de pa de poble (de 2-3 dies abans), 2 xoriços (dolces o picants), 1 cabeça d’alls, 1 got d’oli d’oliva verge extra, aigua temperada i sal.
Preparació:

Es talla el pa en llesques molt fines. En una olla gran poses aigua tèbia i li tires 1 grapat i mig de sal. En un recipient ampli es col · loquen làmines de pa i es va humitejant amb l’aigua amb sal (no amarar, només humitejar). Quan acabis amb l’última capa humida es cobreix el recipient amb un drap humit i es deixa reposar almenys 2 hores. En el perol on vas a fer les molles es tira l’oli i quan està calent es tiren els alls solts amb pell (als alls se’ls dóna un cop abans de tirar-los a l’oli). Mentre es dauren els alls talles els xoriços en trossos molt petits. Treus els alls i tires el xoriço tallat a trossos. Quan el xoriço està ben fregit s’aparta el xoriço de l’oli. L’oli el passem per un colador i els tornem a tirar al perol.

A continuació es tira el pa i el secret està en no deixar de moure amb una cullera de pal. Quan les molles estan gairebé soltes es bolca l’all i el xoriço i se segueix movent. Al final i amb el foc apagat segueixes movent 10 minuts aproximadament.

Author: perniliberic

Share This Post On
Real Time Analytics