Pernil de Guijuelo Salamanca

Guijuelo dehesas

Guijuelo dehesas

El Pernil de Guijuelo és un dels més coneguts a Espanya, aquests pernils provenen de la província de Salamanca i estan emparats sota la Denominació d’Origen de Guijuelo.

Els requisits als quals s’han d’acollir aquests pernils i espatlles per rebre la denominació d’origen de Guijuelo els marca el CRDO (Consell Regulador de la Denominació d’Origen Guijuelo).

Les principals característiques dels Pernils i Espatlles amb denominació d’origen Guijuelo són: una raça pura (com a mínim 75% Ibèrica), una alimentació natural a base de glans en pastura i una climatologia única que permet una curació natural excepcional.
El procés d’elaboració d’aquests pernils i espatlles es caracteritza pel curat especial que reben gràcies al micro clima únic de la província de Salamanca.

La zona de producció d’aquests pernils es troba al sud-est de la província de Salamanca, aquesta regió es troba a l’abric del Sistema Central, amb una altitud superior als mil metres.

Pernil de Guijuelo Salamanca

Pernil de Guijuelo Salamanca

 

El resultat final és un pernil únic de gran qualitat, el greix es filtra i s’emmagatzema en el teixit muscular, proporcionant la textura oliosa i intensa única del pernil de Guijuelo.
El greix és brillant, fluid i tou al tacte. El color del pernil va del rosat al vermell porpra. Les peces es caracteritzen per la finura de les canyes i per la pota negra, raó per la qual també es coneix com “Pata Negra”. Més informació del pernil de Guijuelo i la DO Guijuelo (Salamanca) aquí.

Real Time Analytics