Carn ibèrica fresca: d’on prové i quants talls hi ha

porc iberic carn fresca iberica

porc iberic carn fresca iberica

Avui parlarem dels diferents talls de carn ibèrica fresca que hi ha. Tots aquests noms tenen alguna cosa en comú: procedeixen del porc ibèric. Aquests talls seran diferents en funció de la part del porc de la que s’extreuen. T’ho expliquem a continuació.

 

 

 

 

Quins tipus de tall de carn de porc ibèric hi ha?

 

  • Filet: Aquesta és una de les parts més consumides i més apreciades del porc. Aquest tall prové de la zona lumbar del porc, entre les costelles inferiors i la columna vertebral. Al estar situada en una zona del porc que treballa poc, s’extraurà carn molt tendra i magra.

 

  • Pluma: Aquest tall prové de la part final superior de llom del porc i té forma triangular. Aquest tall ha adquirit molta popularitat durant els últims anys i cada vegada en més preuat entre els consumidors. Aquest tros sol ser petit, però molt tendre i gustós gràcies al greix infiltrat.

 

  • Llom: Aquesta és una de les parts més famoses del porc ibèric. Aquest tall prové de la zona de l’espinada i per sota de les costelles del porc. Al ser una part tan gran, es poden preparar molts plats, sencer o tallat. Aquesta zona del porc és molt veteada i té un sabor suau.

 

  • Secreto: Aquest tall també és conegut com cruceta. Prové de la part interna de el llom que es troba més propera a l’espatlla. És una de les parts del porc millor valorades perquè és molt gustosa i sucosa. Té molt vetejat, el que li dóna una suculència i textura inigualable.

 

  • Abanico: Aquesta és la part del porc que envolta les costelles per la seva part exterior. Té molt vetejat de greix, el que la fa molt saborosa i sucosa. Normalment s’utilitza per graelles o barbacoes perquè queda molt sucosa. Aquest nom se li dóna per la forma que té, que és semblant a un ventall.

 

  • Presa: Aquest tall s’extreu de la capçalera de llom, situada a sobre de l’espatlla del porc. És la part del porc que compta amb més vetejat de greix infiltrat per la part del porc en la qual es troba. És de forma ovalada i té un aspecte marmori.

 

Independentment del tros que triïs, la nostra carn ibèrica fresca et va encantar. Fins la propera!

 

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics