¿Com tallar correctament un pernil?

Sembla fàcil, però a l’hora de posar-se mans a l’obra, comprovaràs que no tothom aconsegueix dominar aquest art. Has de armar-te de molta paciència, però això sí, la recompensa de poder gaudir amb els teus d’un bon pernil llescat per tu, moltes vegades és el millor premi.
Avui, et donem unes quantes indicacions per poder afrontar el llescat d’un pernil sense pors. Comencem!

importancia tallar pernil correctament
importancia tallar pernil correctament

Per començar, necessitaràs un perniler que et permeti situar el pernil en una posició correcta per facilitar la seva cort. Els tens de moltes varietats, escull el que més s’ajusti als teus gustos. També has de tenir a mà una punta, és a dir, un ganivet de fulla mitjana acabat en punta i molt afilat, que et permetrà netejar el greix amb la qual aquesta recoberta la pota de pernil.

Hauràs col·locar el pernil amb la peülla cap amunt o cap avall. Això dependrà bàsicament, de quant temps vas a trigar a consumir-lo, ja que segons la posició de la peülla ho estaràs començat per una part o una altra amb característiques diferents. Nosaltres, per a aquest exemple, anem a triar començar-ho per la contra o babilla. (Amb la peülla mirant cap avall).

Un cop netejat el greix de la zona, i amb el ganivet el més horitzontal possible, començarem a tallar. (Indiquem que el ganivet ha d’estar el més horitzontal possible, perquè així evitaràs que la pota de pernil vagi adquirint aquesta forma còncava coneguda com somriure o barca, que dóna lloc a zones que s’assecaran abans d’hora, al quedar exposades de forma irregular) . També has de posar especial atenció en realitzar talls curts i lents, que et permetin extreure talls fins, més o menys, del gruix d’un full de paper.

Recorda, en tot moment, que la teva mà ha d’estar sempre a una alçada diferent a la del ganivet, i si pot ser per darrere, per evitar possibles talls.

A poc a poc, anirás obtenint un bon nombre de talls … això dependrà de la velocitat que adquireixis tallant i provant-ho al mateix temps, que ja se sap, ¡els talls de pernil són irresistibles !, així que el següent pas serà emplatar. Pots fer-ho al gust, però nosaltres et suggerim començar a col·locar els talls de forma circular des de l’exterior del plat i anar agrupant fins al centre de la mateixa.

Esperem que les nostres indicacions t’ajudin a perdre la por a començar a llescar el teu pernil ibèric. I sobretot esperem que gaudeixis del seu magnífic sabor, ja sigui sol o acompanyat.

Ens veiem en el proper post!

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics