Pernil D.O. Dehesa de Extremadura: pernils amb personalitat.

Pernil D.O. Dehesa de Extremadura: pernils amb personalitat.

Pernil D.O. Dehesa de Extremadura: pernils amb personalitat.

Quan parlem de Denominacions d’Origen de pernils espanyols, les primeres paraules que s’ens venen al cap son «Salamanca», «Jabugo» i «Terol». Estem d’acord que les 3 paraules anteriors están altament relacionades amd les D.Os de pernils espanyols, pero aquí no acaba el món. Amb aquest article, volem mostrarte una mica més dels nostres pernils d’alta calitat: El pernil D.O. Dehesa de Extremadura, també coneguda com Dehesa Extremenya.

Els pernils amd Denominació d’Origen «Dehesa de Extremadura» es produeixen per tota la Comunitat Autónoma d’Extremadura i el seu organisme regulador es el Consell Regulador de la DOP «Dehesa de Extremadura».  Aquesta denominació d’origen es bastant recent, ja que es va oficialitzar al 1990 per la seva excelent calitat i especial sabor.

El seu nom vé de la gran cantitat d’hectarees de dehesa que hi ha a la comunitat autónoma d’Extremadura, dedicades a la pastura i bestiar. En aquestes extensions de terreny es fa la cria i l’engreixament dels porcs, alimentats amb gla i pastura. El seu clima d’estius secs i calurosos i inverns freds i secs fan d’aquest pernil un dels mes exquisits del territori espanyol.

Podem fer varies clasificacions d’aquests pernils segons els següents criteris: per raça i per alimentació.

Si classifiquem per raça, poden ser de dos tipus: 100% Ibèric o 75% ibèric. En definitiva, aquest es el percentatge de raça ibèrica que té el porc, sent el mínim el 75% per que un pernil obtinga aquesta Denominació d’Origen. Quan parlem de pernils 100% ibèrics, perlem del que es coneix com que el porc es «ibèric pur» o que el pernil es de «pata negra«.

Si classifiquem per alimentació, poden ser de gla o de «cebo de campo». Per que m’entengues, aço indica el tipus d’alimentació que porta el porc durant la seua criança i engreixament. Els classificats com de gla, han sigut alimentats sols amb en fruit de l’alzina, a diferencia d’aquells classificats de «cebo de campo», que han sigut alimentats amb gla i pastura, combinat amb piensos naturals.

El mínim temps de curació es de 36 mesos i el seu color es vermell intens. D’aroma delicat, tacte sucós i amd tocs dolços i de bellota, fan d’aquest pernil tota una delicia. Si no vols esperar més i vols probar-ho, et recomanem aquest Pernil de gla 100% pur de Dehesa de Extremadura o aquesta Espalla 100% pura ibérica de D.O. Dehesa de Extremadura.

 

 

 

 

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics