Quant de saludable és la gla per al consum humà?

La gla és un fruit que prové dels arbres del gènere Quercus, que podem trobar habitualment a les deveses extremenyes. És conegut fonamentalment per ser un dels principals suports de porcs ibèrics durant el període de la Montanera, i una de les causes per la qual, el pernil ibèric té aquest sabor tan característic.

Com és previsible, té també múltiples beneficis per a l’ésser humà:

  • Té una alta capacitat antioxidant.
  • No conté gluten.
  • I ens proporciona greixos insaturats.
gla saludable consum huma

De fet, si ens remetem a la història, hi ha moltes evidències arqueològiques del consum de gla a tot l’hemisferi nord, i és considerat un factor clau en la longevitat dels indis americans. Són tants els seus beneficis, que s’ha arribat a proposar a la FAO com a primer aliment en cas de crisis alimentàries, pel valor nutricional i calòric que aporta. Tal és el creixent èxit, que avui en dia, hi ha un ressorgir per incentivar el seu consum i incloure’l en la dieta humana, en països com els Estats Units, Grècia i Portugal.

Llavors, per què no té la popularitat que tenen altres fruits secs? Trobem la raó en el seu sabor profundament amarg. Encara que això no vol dir que no es faci servir tècniques per a neutralitzar-ho, com poden ser, fermentar el fruit amb sal i aigua durant uns mesos, o processar-sota diferents formes, en farines o olis.

I, a més, s’ha creat un projecte europeu, que incentiva la comercialització d’una espècie que produeix glans dolces, i, per tant, s’està promovent i augmentant la seva producció de manera notable. Sembla que, si bé no és un habitual de la nostra dieta, passarà a ser-ho, en poc temps.

Avança’t a les tendències i comença a gaudir dels beneficis de la gla avui mateix.

Nosaltres, et veiem al proper post!

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics