Com és la devesa on viu el porc ibèric?

La devesa és un bosc format per alzines, roures i sureres. Podem trobar aquest hàbitat al sud-oest de la península ibèrica. A Espanya, gairebé la meitat d’hectàrees de devesa es troben situades a Extremadura. I avui, parlem d’ella perquè és el lloc ideal per a la cria del porc ibèric.

pastures on porcs iberic pasten
pastures on porcs iberic pasten

És el lloc on els exemplars d’aquest animal pasturaran en llibertat durant l’època d’engreix (montanera) que coincideix amb l’època en què els arbres donen el seu preuat fruit: la gla, que dóna aquest sabor tan característic als nostres pernils ibèrics.

Una alzina és capaç de produir uns 20 o 25 quilos de glans, i fent un càlcul general, podem estimar que trobem unes 50 alzines per hectàrea. Amb aquestes dades, és fàcil imaginar perquè el porc ibèric aquesta tan content en aquest lloc, i per què és vital mantenir aquest entorn protegit d’explotacions agrícoles, i així, assegurar la continuïtat d’aquest ecosistema.

Si pots, no deixis passar l’oportunitat de passejar per aquest paratge natural. Podràs gaudir de la tranquil·litat i l’assossec que desprèn aquest trosset de natura.

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics