El Pernil de Terol, el millor pernil de porc blanc

Avui, et parlem del pernil de Terol, conegut per ser el millor pernil de el món que procedeix de porc blanc. I no és que ho diguem nosaltres, posseeixen un certificat d’origen que reconeix la bona feina i el respecte a la tradició d’aquests productors de pernil.

pernil terol porc blanc

La criança dels seus porcs que han de ser exclusivament, dels encreuaments de races Landrace i Large White en la línia materna, i Duroc a la paterna, es produeix a les zones baixes, en Matarranya i Baix Aragó i la seva curació es porta a terme en les serres d’Albarracín, Gúdar-Javalambre i Jiloca. Els porcs que s’utilitzen per elaborar-lo, neixen, es crien i es sacrifiquen a Terol.

En els establiments els reconeixeràs per:

  • El seu anell numerada: Envolta a el pernil o la paleta per la seva peülla, i té tota la informació de la peça. A més, en la pell de l’pernil marcat a tinta, trobarem un codi de traçabilitat, amb el qual podem conèixer tots els processos pels quals ha passat aquesta pota de pernil.
  • La seva estrella gravada a foc: Va acompanyada de la paraula Terol, sol estar marcada en l’escorça de la part posterior de l’Pernil i la Paleta.
  • El seu pes sol ser superior o igual a 7Kg: La forma és allargada i amb un acabat arrodonit en les seves vores, que comptarà amb un perfilat en tall en «V». Requisit indispensable serà que a més han de tenir la peülla completa. I és que, als pernils que no superen els controls de qualitat se’ls talla la pota.

Hi ha altres detalls que no podràs apreciar a simple vista, però que nosaltres t’expliquem, com, per exemple, la seva curació que s’ha d’haver dut a terme a una altitud igual o superior a 800 metres, i durant 60 setmanes. El que atorgués al Pernil de Terol seu sabor delicat, molt agradable i poc salat.

Un pernil serrà de primera qualitat, sense cap mena de dubte, que val la pena provar.

Ens veiem en el proper post!

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics