Estàs conservant l’oli d’oliva correctament?

L’oli d’oliva, producte present en la majoria de les llars. Un suc que prové de l’oliva, i que és el nostre bé més preuat. Per això, és just que sapiguem conservar adequadament per gaudir de la seva qualitat durant el major temps possible.

conservar oli oliva perfectament
conservar oli oliva perfectament
  • Per començar, és molt, molt important mantenir-ho allunyat de qualsevol font de calor. Ja que l’exposició a altes temperatures pot donar lloc a un canvi en la seva textura. El recomanable és que estigui a una temperatura entre els 16-24 graus centígrads, però si vius en zones on fa molta calor, la teva solució passa per guardar-lo en la nevera. No has de preocupar-te per l’excés de fred, o si ho veus solidificar-se. L’oli tornarà al seu ésser quant el posis a temperatura ambient.
  • Els envasos més adequats per conservar l’oli, sempre són de llauna o de vidre fosc. I és que un altre dels factors que pot afectar és l’exposició a la llum. Per això, si el teu envàs és transparent procura guardar-lo en un lloc fosc o amb poca lluminositat.
  • L’oli d’oliva verge extra és conegut per totes les seves propietats antioxidants, però, tot i així, si s’acaba deixant per temps prolongat amb una exposició a l’oxigen, acabés ranci. És per això que has de conservar-lo en un envàs tancat. I allunyat si és possible, de productes amb aromes intensos, correràs el risc que els acabi absorbint.
  • Per acabar, parlarem dels polifenols. Substàncies que, amb el pas el temps, simplement es van reduint, sense que puguem fer res per evitar-ho.


Hauràs de tenir en compte, que aquests consells de conservació, es bé, poden usar-se de forma general, es refereixen de forma específica, a l’oli d’oliva verge extra. I és que, la resta d’olis poden provenir de barreges d’oli d’oliva i refinats, i per tant contenir impureses o humitat, que s’escurcin seu temps de vida.

Esperem haver-te ajudat amb la conservació de l’oli d’oliva.

I, com sempre, Ens veiem en el proper post!

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics