La Denominació d’Origen, què significa realment?

Per norma general, tots sabem que la Denominació d’Origen és un concepte que distingeix els productes per la zona de la qual prové.

És a dir, que les característiques del producte s’han de fonamental i exclusivament al medi geogràfic en què es produeix, transforma i elabora.Denominació d'Origen

Però, què significa això realment per al consumidor? Denominació d’Origen

Les Denominacions d’Origen, poden designar un territori o una comunitat autònoma, com ara la DO Castella i Lleó o la DO Ribera del Duero.

Els productors que s’acullen a la denominació d’origen, estan compromesos a mantenir la qualitat el més alta possible ia mantenir també certs usos tradicionals en la producció.

Una manera de distingir els productes elaborats en un determinat territori, perquè així el consumidor tingui la certesa i tranquil·litat que el producte que s’anuncia, és realment el que es consumeix. Una forma de protegir-se, després d’un llarg temps de fabricació i cultiu, de productors d’altres zones que volguessin aprofitar el bon nom que han creat els originals.

Un exemple molt clar és la DO Champagne, la seva aprovació va fer que els productors de vins escumosos amb mètode champenoise de producció haguessin d’inventar altres noms. Com en el cas d’Espanya, conegut com a cava.

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics