Espàrrecs de marge embolicats en pernil serrà

Com a primer plat, tapa o aperitiu, avui us presentem un plat elegant, ràpid i fàcil de preparar. Una manera perfecta per als ‘sense temps’ de començar un dinar d’una forma saludable, nutritiva i molt saborosa.

Ingredients:
– ½ kg d’espàrrecs de margeesparragos-jamon-serrano
– 100 gr. de pernil serrà
– Oli d’oliva
– Sal i pebre

Netegem els espàrrecs i els escaldem en aigua calenta durant uns 2-3 minuts, amb una mica de sal.
Quan estiguin escaldats, els escorrem i els emboliquem en talls de pernil serrà. Depenent de la mida dels espàrrecs, emboliquem els talls en dos o tres espàrrecs, o fins i tot un si són molt grans.
Sobre una planxa calenta, posem els espàrrecs embolicats, amb una mica d’oli d’oliva per sobre, sal i pebre. I els donem unes voltes fins que el pernil comenci a deixar anar greix. Els traiem i servim.
Com a alternativa, podem posar els espàrrecs directament a la planxa i esperar que s’estovin una mica, en comptes de escaldar.

Els espàrrecs de marge es conreen de forma natural i arriba a la seva millor moment entre mitjans de març i abril. És un aliment idoni per incloure en dietes hipocalòriques, pel seu alt contingut en nutrients i aigua. Són molt rics en fibra i una gran font de substàncies d’acció antioxidant, com vitamines C, E, provitamina A. Per si sols, constitueixen un plat deliciós, però també són un ingredient perfecte per a les més diverses receptes.

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics