Com allargar la vida del formatge?

No només parlem de pernil en Pata Negra Online, ens agraden tots els menjars propis de la nostra gastronomia, i el formatge és un d’ells, de fet, el porta sent des de temps remots.

allargar vida formatge


Existeixen una gran varietat de formatges al mercat, aptes per a tots els gustos … però un cop el tens a casa, saps com conservar-lo de forma correcta? Per si de cas, avui us expliquem com fer-ho.

Potser no ho sàpigues, però una de les raons perquè les que el formatge té data de consum aproximada és perquè és un aliment viu, per això el primer consell és: estar atent als canvis de temperatura. Massa fred farà que es ressequi, mentre que la calor, donarà lloc a massa sudoració i com a conseqüència, es modifiqués la seva textura i el sabor.

Un tipus de formatge que si o si, has de conservar a la nevera, són els formatges tous, d’aquests, la majoria romandran aptes per al consum durant 15 o 20 dies.

  • Els formatges frescos seran els primers a començar a crear floridura. Hauràs conservar-los en un envàs amb tapa, i estar pendent a que no fermentin per la falta d’oxigen.
  • El formatge Camembert, per exemple, és dels que millor es conserva en el seu envàs original, això sí, és recomanable cobrir la part començada amb paper film transparent.
  • El Roquefort o el Cabrales, característics per la seva forta olor, es conservaran millor en una safata coberta amb paper film transparent, a més, així evitaràs que la seva olor envaeixi tota la nevera.


Pel que fa als formatges durs, també es recomana conservar-los entre els 7ºC i 12ºC, és a dir, a la nevera, però aquesta vegada, en la part menys freda. Només així aconseguiràs que es conservin durant mesos.

  • Els manxecs, tant els curats com els semicurats, hauràs cobrir-los amb paper film transparent o paper encerat, un cop començats. Deixant la resta que està sense començar, respirar.
  • Una altra opció de conservació, és submergir-los en oli. En aquest cas, estaríem parlant de porcions o dauets, no d’el formatge en la seva totalitat, ia més podries afegir diferents herbes aromàtiques, que després d’un temps li atorgarien un sabor diferent.


Per acabar, recorda que, encara que el recomanable, independentment de la seva duresa, sigui conservar a la nevera, no has oblidar-te de deixar-ho a temperatura ambient, durant al menys una hora, abans de consumir-lo.

A algú li ve de gust una tapeta de formatge?

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics