Recepta: La Paella

Al llarg dels anys l’evolució del plat de paella ha tingut infinitat de variants. Hi ha una disparitat dels ingredients a utilitzar. Es poden fer paelles d’un milió de coses i amb milers d’ingredients diferents: conill, anguila, rap, bacallà, gambes, llagostins, cargols, verdures, etc.

Paella

Font: Paella

 

Ingredients (per a 4)

1/2 kg de carn de pollastre, 2 grans d’all, 200 gr de tomàquet (si pot ser triturat o batut), ½ ceba, 350 gr d’arròs, 700 ml de brou de pollastre, 250 gr de calamars, 8 llagostins, 250 gr de musclos, 50 gr de pèsols, pebrots morrons, safrà i sal.

Preparació:

El tipus d’arròs és una de les coses essencials, el bomba és el més comú, gràcies a la seva capacitat d’absorció dels ingredients. Per a qui encara no controla molt bé els temps, el fi i allargat és l’ideal.

Durant tot el procés utilitzarem la mateixa paella, per preservar tots els sabors.

En primer lloc hi afegim els llagostins o escamarlans i quan estiguin daurades les retirem. El segon pas és afegir la carn a trossos. Quan aquest daurada afegim els alls i la ceba ja picats i remenem. Després els calamars i el tomàquet. Deixem que el tomàquet es redueixi per complet i quedi.

Posem a coure brou en una altra cassola, per añadirselo l’arròs ja bullint. A la paella, afegim l’arròs, ofeguem bé i després anem afegint el brou de la cassola. Per no irrompre en cap moment la cocció de l’arròs. Remenem bé repartint bé els ingredients i anivellem l’arròs.

Després hi afegim els pèsols, els llagostins, el safrà, la sal i finalment els musclos i pebrots a tires. Controlem, sense remenar, durant 15 minuts. Si es quedés sense brou podem afegir una miqueta.

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics