Com s’esmola un ganivet perniler?

Avui et portem un post molt útil, i és que, per poder tallar correctament el teu pernil o espatlla, et caldrà tenir a mà un bon ganivet de pernil que estigui a punt i afilat. Per això, et vam explicar les opcions de les que disposes per tenir-lo sempre disponible.

com esmolar ganivet perniler
com esmolar ganivet perniler

Si t’atreveixes a esmolar en la comoditat de casa teva, el primer que necessitaràs serà una chaira. Això és un element que té les mateixes dimensions que un ganivet de pernil, però que, en lloc de tenir un full afilada, té una vara amb forma arrodonida que serveix per esmolar.

  • Per començar, hauràs de netejar el ganivet i la afilador amb aigua i sabó, i assecar-los, amb un drap sense borrissol.
  • A continuació, hauràs agafar el ganivet amb la mà amb la que escrius, i la afilador amb la contrària, (hauràs de mantenir la afilador quieta i ferma en tot moment).
  • Col·loca el full del ganivet sobre la afilador en un angle de 15 graus i llisca per la chaira de cap a cap procurant passar per la totalitat de el tall del ganivet perniler.
  • Un cop agafis pràctica, només has de fer aquest moviment una i altra vegada, fins que el ganivet aquest completament afilat. (Per comprovar-ho, podràs passar el dit per la fulla, bé recobert amb un tovalló o paper de cuina).
  • Quan hagis acabat, torna a rentar tant el ganivet com la afilador, per treure la pols metàl·lic i no t’oblidis d’assecar-los a el moment per evitar que s’oxidin.


A més d’aquesta opció per esmolar el teu ganivet, hi ha una altra alternativa, com, per exemple, la pedra d’afilat. La tècnica seria la mateixa que fem servir amb la afilador, però aquesta vegada fent ús de la pedra de afilat. És més que recomanable, deixar en remull aquest tipus de pedra dues hores abans d’utilitzar-la, i no deixar que la superfície en contacte amb el ganivet s’assequi durant l’afilat, ja que podríem espatllar.

Et recomanem aquestes opcions a casa, perquè l’ideal és esmolar el ganivet perniler abans de cada ús sobre la pota de pernil o espatlla. Però si no disposes ni de trinxet, ni de pedra de afilat, o simplement, no t’atreveixes a realitzar l’afilat per tu sol, sempre tens l’opció de portar el teu material a un professional.

Finalment, no oblidis que si estan afilats com ha de ser, els ganivets pernilers tallen moltíssim així que, sempre que estiguis realitzant el llescat de la teva pernil o espatlla, col·loca la mà per sobre de la zona per la qual estàs tallant, per evitar fer-te mal.

I fins aquí, el nostre post d’avui. Com sempre, esperem que sigui d’utilitat.

Ens veiem en el proper!

Author: elpernilibericserra

Share This Post On
Real Time Analytics