Mites i Llegendes. El pernil ibèric de porc femella és millor que el de porc mascle
Què hi ha de veritat en aquesta afirmació? És realment un mite o una realitat? Avui, t’ho expliquem.
L’origen d’aquesta creença està en que, antigament, als porcs mascles no se’ls castraba fins que acabaven l’any d’edat. Això donava lloc a que el sabor de la seva carn adquirís un sabor molt més fort a causa de les hormones sexuals que segregava l’animal a l’estar a prop de les femelles en zel, i, per tant, es podia diferenciar clarament el pernil ibèric procedent del mascle i el de la femella. Però, estem parlant, d’una manera de procedir del passat.
Avui en dia, aquesta diferència ja no existeix, bàsicament perquè la majoria dels animals, independentment del seu sexe, es castren als dos mesos d’edat. Això sí, si som observadors, podrem seguir diferenciant la procedència de la peça per la fesomia pròpia del sexe, però ja no pel sabor. (Les femelles tindran sempre una forma més arrodonida).
Hem posat l’accent en la majoria dels animals, perquè òbviament, a alguns porcs se’ls conservarà les seves funcions reproductores, per perpetuar l’espècie. Però la seva funció, serà únicament aquesta, la reproductora.
Dit això, ja ho saps, quan et ofereixen un Pernil ibèric de qualitat suprema, per procedir de femella, estan usant amb tu una tècnica de màrqueting, gastada i basada en una mentida.
Esperem que gaudeixis de la mateixa manera la teva pernil ibèric, tant si procedeix d’un porc femella com d’un porc mascle.
Ens veiem a proper post!